1. Våre tilbud
  2. Kjeveortoped

Kjeveortopedi

På vår klinikk jobber Kjeveortoped Malin Schultz

Vi tar imot både barn, ungdom og voksne som ønsker eller har behov for alle typer tannregulering.
Alle er velkomne på konsultasjon hos oss, enten man kommer på eget initiativ eller har henvisning fra egen tannlege. Vi har også refusjon fra HELFO, så om du har rett på refusjon for hele eller deler av tannbehandling, ordner vi det direkte med HELFO.

Tannregulering/kjeveortopedi kan hjelpe i tilfeller hvor tenner ikke vokser frem, kommer på skrå eller ved trangstilling og/ellers plassoverskudd. Andre årsaker kan være at bittet må justeres for eksempel for å minske overbitt eller underbitt. Tannregulering i ulike former kan brukes av folk i alle aldre, det finnes ingen øvre eller nedre aldersgrense på denne type behandling.

Ulike typer regulering

Det finnes både faste og avtakbare reguleringer, vi tilpasser type etter ønsket resultat og behov til den enkelte pasient.

Den fastsittende reguleringen med klosser i metall er den beste måten å regulere tennene på, da man har mulighet til å regulere tennene i den retning man ønsker. Det finnes også keramiske klosser som ikke er like synlige som de sølv-fargede klossene, men den vil aldri bli helt usynlig da strengen mellom klossene fortsatt er i metall.

Et annet alternativ er klosser man fester på baksiden av tennene, som en usynlig regulering. Denne type behandling er noe mer krevende, kostbar og muligens lengre behandlingstid enn tradisjonell tannregulering.

Man kan også flytte tennene ved hjelp av gjennomsiktige skinner som man bruker døgnet rundt, dette er alternativ behandling for mindre bittavvik som ikke krever behandling med for eksempel tradisjonelle klosser.

Behandlingtid

Man bruker lett kraft for å flytte tennene sakte og i riktig tempo, derfor er tannregulering en lengre prosess som kan ta alt fra 1-3 år. Vanlig lengde på en tannbehandling er 1,5 til 2 år, men alt avhenger av hvor stort behandlingsbehovet er og at man selvfølgelig møter til avtalte timer og følger behandlingsgangen.

Etter endt behandling kan tennene flytte seg litt tilbake, risikoen for dette kan forminskes ved å sette en støttestreng på baksiden av tennene og eventuelt sove med en skinne om natten.

Støttestreng på baksiden av tennene

 Vår kjeveortoped har en egen hjemmeside, trykk her for å komme til den.

Kontakt:

Lillehammer  61 25 06 64 / 61 26 03 63
Fåvang             61 28 29 60

facebook.jpg  Følg oss du også!

Nettsiden er laget av Octi